افزایش فروش خرده فروشی به ۱۳ راه مختلف
راه های افزایش فروش خرده فروشی موضوع این نوشتار است. بی تردید هدف هر کسب و کاری جذب مشتری است و این امر هم صورت نمیپذیرد به جز از طریق بازاریابی. خردهفروشان موفق انسانهای چندان متفاوتی نیستند بلکه آنها تنها نکاتی را آموختهاند که به پول درآوردن یاری میرساند.
در ادامه با ۱۳ راه مختلف برای افزایش فروش خرده فروشی آشنا می شوید :
۱. خود را بشناسید
داشتن کسب و کار بسیار فراتر از داشتن شغلی برای خود است. وظایف اساسی شما بازاریابی، سر و سامان دادن امور مالی و مسئولیت کارکنان هستند. بسیار بعید است که یک فرد از همه خصوصیات مورد نیاز برخوردار باشد، به همین خاطر برای به دست آوردن بهترین نتیجه، باید بدانید که خودتان در کدام بخشها تبحر دارید و برای دیگر بخشها از دیگران کمک بخواهید.
۲. بینش
بسیاری از کسب و کارها توسط افرادی اداره می شوند که تلاش زیادی برای موفقیت میکنند و انگیزه بالایی دارند اما با این حال از تمام اطلاعات مورد نیاز برخوردار نیستند. این اطلاعات شامل ایدههای روشن در مورد سهم بازار، بازار هدف، خدمات مشتریان، انتخاب محصول و بازاریابی است و همچنین شیوههای قیمتگذاری را نیز دربر میگیرد. اگر میخواهید در کسب و کارتان موفق شوید باید نسبت به همه این امور بینش و اطلاعات کافی داشته باشید.
راههای افزایش فروش خرده فروشی (ادامه) :
۳. شناخت صنعت
اگر در مورد صنعتی که محصولات آن را به فروش میرسانید، اطلاعات بیشتری داشته باشید، آنگاه از رقبای خود در موقعیت بهتری قرار خواهید گرفت. داشتن اطلاعات در مورد شیوههای تولید، توزیع، تولید کنندگان بزرگ، وضعیت واردات و صادرات، و همچنین دورنمای صنعت باعث میشود در تصمیمات خود بر بنگاه، هوشمندانه تر عمل کنید. بسیاری از فروشندگان گمان میکنند که این اطلاعات ارتباط چندانی با آنها ندارند، اینها همان افرادی هستند که پس از مدتی شغل خود را تغییر میدهند.
۴. شناخت مشتری
برای فروش موفق باید کالایی را به مشتری ارائه دهید که او میخواهد و برای اطلاع از خواست مشتری باید او را بشناسید. به همین خاطر توجه به نیازها و خواستههای مشتری باید در اولویت قرار گیرند. سعی کنید به کسب و کارتان از دید یک مشتری بنگرید و آنچه برای او جذاب است را انجام دهید. فراموش نکنید که مشتری است که تصمیم میگیرد آیا کسب و کار شما موفق شود یا خیر؟
۵. سوابق مالی
اگر نمیدانید که پول شما کجا میرود، پس به زودی همه آن را از دست خواهید داد. باید انضباط مالی داشته باشید که با نگاه کردن به آن بتوانید پی ببرید که چه درآمدهایی و چگونه حاصل شدهاند و هزینهها نیز به چه صورت بودهاند. انضباط مالی منظم نیازمند وقت ودقت بسیاری است اما بدون آن نیز کار پیش نمیرود. در واقع انضباط مالی مانند ابزار یک هواپیما میماند که ارتفاع، جهت و سرعت شما را نشان میدهند. بدون آنها شما میتوانید پرواز کنید اما هیچ ایدهای در این مورد نخواهید داشت که به کجا میروید.
۶. مدیریت نقدینگی
مهم نیست که مغازه شما چقدر بینظیر و شگفتانگیز باشد، چرا که باز هم بدون نقدینگی شانس برای موفقیت نخواهد داشت. پولی که وارد کسب و کار شما میشود یکی از اجزای حیاتی سلامت مالی آن خواهد بود. اگر بودجهبندی هوشمندانهای دارید و جریان درآمد و هزینه را به خوبی کنترل میکنید، لازم نیست که نگران جریان نقدینگی باشید.
۷. تصمیمگیری
به عنوان صاحب یک مغازه، شما مدیریت آن را نیز برعهده دارید و بنابراین باید توان تصمیمگیری داشته باشید. مدیریت منابع، انتخاب شیوه خدمترسانی به مشتریان، فروشهای فوقالعاده و ساعات کاری از جمله مواردی هستند که شما باید در مورد آنها تصمیم بگیرید. به خاطر داشته باشید که هر تصمیم شما میتواند به موفقیت یا عدم موفقیت کسب و کار منتهی شود.
۸. انصاف
شیوه رفتار با کارکنان میتواند سرنوشت کسب و کار شما را تعیین کند. سعی کنید با آنها منصف باشید و به آنها اجازه پیشرفت بدهید. به همان اندازه که ارزش دارند به آنها دستمزد بدهید. اگر فروشنده شما حس کند که ارزش کارش را درک کردهاید، انگیزه بیشتری برای بهتر کار کردن خواهد داشت. با کارکنان خود به درستی رفتار کنید و آنها نیز در به موفقیت رسیدن کسب و کارتان به شما یاری خواهند رساند.
۹. تصویر
مشتریان برای اینکه از شما خرید کنند یا خیر به تصویری که خود ارائه میدهید، توجه میکنند. نام کسب و کار، صفحه اینترنتی آن، بیلبوردهای تبلیغاتی شما، همه و همه در شکلگیری تصویر مشتری از شما تاثیر دارند. وبسایتی که مدتهاست بهروز نشده، از رغبت مشتری برای مراجعه به شما میکاهد.
راههای افزایش فروش خرده فروشی (ادامه) :
۱۰. کنترل موجودی
هنگامی که به مشتری میگویید که کالای مورد نظر وی را تمام کردهاید، پیامی مشخص در مورد بی مسئولیتی خود به او مخابره کرده اید. وعدههایی مانند اینکه تا هفته آینده آن کالا دوباره در قفسه شما خواهد بود نیز چندان دردی را دوا نمیکند. وقتی کالایی را ندارید، مشتری آن را از جای دیگری تهیه میکند ودر این صورت او دیگر مشتری شما محسوب نمیشود.
به جای اینکه به کسب و کار رقبای تان رونق ببخشید، بهتر است توجه بیشتری به انبارداری خود داشته باشید. سیستمهای کنترل موجودی بسیاری هستند که میتوانید با بهره گرفتن از آنها جلوی کمبود جنس را بگیرید. نامشخص بودن بازار، بدقولی توزیعکننده و افزایش ناگهانی فروش، بهانههای خوبی برای توجیه ضعف شما در کنترل موجودی نخواهند بود.
۱۱. سودآوری
خردهفروشی چیزی نیست به جز اینکه کالایی را بخرید، سپس برای آن قیمتی تعیین کنید که پیشبینی میکنید برای مشتری قابل قبول است و سپس آن کالا را بفروشید. به همین خاطر در قیمتگذاری باید هوشمندانه رفتار کنید، از طرفی کسب سود را فراموش نکنید و از سوی دیگر به پایین نگه داشتن قیمت برای جذب مشتری نیز توجه کنید. همچنین معمولا راههایی برای خرید ارزان تر کالا از تامین کنندگان وجود دارد که شما از آنها بیخبرید.
۱۲. الگوبرداری
در بازار امروز جای اندکی برای اشتباه کردن وجوددارد و ممکن است فرصتی برای جبران نخستین اشتباهات خود نیز نیابید. به همین خاطر در هر صنفی که هستید، افراد موفق و کسب و کارهای پیشروی صنف را بشناسید و تلاش کنید تا از راهی که آنها طی کردهاند مطلع شوید. الگوبرداری از آنها و استفاده از تجربیات کسب و کارهای موفق میتواند موفقیت شما را تضمین کند.
۱۳. طلب یاری
در صورت نیاز حتما از دیگران کمک بخواهید. بیش از حد مغرور بودن و طفره رفتن از یاری طلبیدن، ویژگی مثبتی محسوب نمیشود. برای مثال اگر نمیتوانید از پس کنترل هزینهها برآیید، با دیگران مشورت کنید. حتی در مواقعی میتوانید یک کارشناس را استخدام کنید که نقاط ضعف کسب و کار شما را تشخیص دهد.