در دوره‌ای که ما در آن قرار داریم، صنعت فناوری اطلاعات یکی از پولسازترین صنایع موجود در جهان است و افراد مختلف به ثروت‌های زیادی از این زمینه می‌رسند. زمانی ثروتمند‌ترین فرد جهان از دنیای فناوری بیل‌گیتس بود. اما حال افراد ثروتمنددیگری به این فهرست اضافه شده اند.

مروری بر لیست ۴۰۰ ثروتمند جدید جهان و امریکا که همه ساله توسط فوربس منتشر می‌شود نشان می‌دهد از میان ۴۰۰ ثروتمند امریکایی هم اکنون ۵۳ نفر آنان در صنعت فناوری هستند و پنج نفر از ۱۰ ثروتمند بالای لیست را ثروتمندان دنیای فناوری تشکیل می‌دهند.

بیل گیتس موسس غول نرم افزاری دنیا، مایکروسافت

ارزش دارایی بیل گیتس هم اکنون ۷۶ میلیارد دلار است. سال‌ها پیش بود که در خبری جالب در مورد ثروت بیل گیتس، بیان شده بود که اگر وی هزار دلار از دستش به زمین بیفتد، مطمئنا برای برداشتن آن خم نخواهد شد، چون درآمد وی چیزی بالغ بر ثانیه‌ای ۲۵۰ دلار است که در مدت زمان کوتاه ۴ ثانیه‌ای برای خم شدن و برداشتن پول، مال از دست رفته جبران خواهد شد!

در سپتامبر ۲۰۱۴ او ۸۱ میلیارد دلار ثروت داشت.

اما وی تنها کسی است که از دست رفتن ۵ میلیارد دلار برایش سخت و ناراحت‌کننده نخواهد بود! بیل گیتس طبیعتا در لیست ۱۰ ثروتمند‌ترین فرد جهان از دنیای فناوری هم رتبه نخست دارد.

جف بزوس با آمازون پولدار شد

زمانی که آمازون سود فصل دوم مالی‌اش را اعلام کرد نتایج اعجاب آور بود. عملکرد عالی آمازون باعث شد قیمت سهام آمازون نسبت به یک سال قبل ۶۴ درصد افزایش یابد و این ۵/ ۱۶ میلیارد دلار را به ثروت جف بزوس اضافه کرد.
این میزان ثروت باعث شد که بنیان‌گذار آمازون بالاترین درآمد سال ۲۰۱۵ را در لیست ۴۰۰ میلیاردر جهان از آن خود کند و در جایگاه سومین ثروتمند صنعت فناوری در امریکا بایستد.

افزایش سهام آمازون که در آغاز به ۲۰ درصد رسید باعث پیشی گرفتن این خرده فروش اینترنتی از بزرگ‌ترین فروشگاه فیزیکی امریکا یعنی وال مارت شد.

جف بزوس در همان نخستین روزهای این افزایش سهام به دلیل در اختیار داشتن ۸۳ میلیون سهم از این شرکت ۸ میلیارد دلار به ثروتش اضافه شد که برای قراردادن او در لیست ۲۰۰ ثروتمند اول جهان کافی بود.

موفقیت آمازون بسیار بالاتر از پیش‌بینی تحلیلگرانی چون تامسون رویترز بود و بسیاری آن را نتیجه توجه به سرویس‌های رایانش ابری می‌دانند که درآمد آن در این فصل به ۸۲/۱ میلیارد دلار رسید. این یعنی ۸۱ درصد رشد نسبت به سال قبل.

اعلام حضور در بازارهای جدیدی چون هند نیز به افزایش خوش‌بینی‌ها نسبت به این خرده فروش آنلاین کمک کرد.

فروش آمازون تنها در امریکای شمالی ۲۶ درصد نسبت به سال قبل رشد نشان داد و به ۷۹/۱۳ میلیارد دلار رسید. البته رشد فروش شرکت در جهان ۳ درصد اعلام شده است. آمازون پیش‌بینی کرده که فروش این شرکت در فصل مالی بعدی بین ۵/۲۳ تا ۵/۲۵ میلیارد دلار خواهد بود.

چنین موفقیتی جف بزوس را از نظر ثروت بالاتر از مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیس‌بوک و سرگی برین و لری پیج قرار داد و او در جایگاه خوبی در فهرست ثروتمند‌ترین فرد جهان از دنیای فناوری قرار گرفته است.

لری الیسون، پولدار پس‌رفت کرده

لری الیسون بدشانس تر از بیل گیتس بود. وی در ماه مارس ۲۰۱۵ (حدود اردیبهشت ۹۴) چیزی در حد ۵۴ میلیارد دلار ثروت داشت اما ثروت او الان با افت ۵/۶ میلیــارد دلار به ۵/۴۷ میلیارد دلار رسیده است.

اما از دست رفتن ۵ میلیارد دلار برای بیل گیتس رقمی نبود که زیاد به چشم بیاید.

لری الیسون سال گذشته از مدیرعاملی شرکت اوراکل کنار کشید اما هنوز یکی از قوی‌ترین تصمیم‌گیران این شرکت که خودش آ‌ن را بنا گذاشته، محسوب می‌شود.

لری الیسون در لیست ۴۰۰ ثروتمند امریکا در رتبه سوم (پس از وارن بافت) و در جایگاه دوم در فهرست ثروتمند‌ترین فرد جهان از دنیای فناوری است.


زاکربرگ هفتمین امریکایی پولدار است

مارک زاکربرگ ۳۱ ساله در سال ۲۰۱۱ یعنی چهارسال قبل ۱۷ میلیارد ثروت داشت اما حالا ثروت او به ۴۰ میلیارد دلار رسیده است.

مدیرعامل فیس‌بوک از سال قبل تا حالا ۳/۶ میلیارد دلار به ثروتش افزوده شده و برای نخستین‌بار به لیست ۱۰ ثروتمند اول امریکا راه پیدا کرده و در رتبه هفتم این لیست ایستاده است.

زاکربرگ در دنیای فناوری در رده چهارم ثروت است.

در ماه اوت تعداد کاربران فیس‌بوک به یک میلیارد نفر رسید.

خرید استارت‌آپ واقعیت افزوده OCULUS در سال گذشته و اعلام اینکه هدست‌های Rift این شرکت از اوایل ۲۰۱۶ وارد بازار می‌شود یکی از دلایل رشد سهام و موفقیت ۳/۶ میلیارد دلاری زوکربرگ است.

لری پیج و دارایی بدون تغییرش

ثروت لری‌پیج طی چند سال اخیر روند ثابتی را طی کرده و بیش از حدود ۳۰ میلیارد دلار بوده است. در ماه آگوست لری پیج گفت که بخشی از مسئولیت‌هایش را به ساندار پیچی، مدیر بخش جست‌وجوی خود سپرده است. همچنین تغییرات ساختاری جدیدی نیز در گوگل شکل گرفت که تاسیس یک شرکت مادر به نام آلفابت از آن جمله بود.

این تغییرات منجر به استقلال بیشتر استارت‌آپ‌های زیر مجموعه گوگل و تمرکز این شرکت روی تجارت اصلی خود شد. لری‌پیج هم اکنون دهمین ثروتمند امریکا و پنجمین ثروتمند صنعت فناوری است.

ذکر موارد بالا حاکی از سودهای باور نکردنی این صنعت است، سودی که با هزاران سال کار فیزیکی حتی گوشه‌ای از آن به‌دست نخواهد آمد.

بیل گیتس شاید معروف‌ترین فردی بود که در این زمینه به دارایی خارق العاده ۸۱ میلیارد دلاری رسید و برای همیشه نام وی ماندگار خواهد ماند، اما بجز او هنوز افرادی دیگری هستند که در این صنعت مشغول به‌دست آوردن سودهای فراوانی هستند، سودهایی که حتی به کمک صنعت چاپ و پول چاپ کردن نیز به‌دست نخواهد آمد.