سلام و درود شغل نتی عزیز
مقایسه مشاغل دو حوزه IT و اقتصاد از نظر سبک کاری و ماهیت آن ها تا حدی امکان پذیر نیست. چرا که در مشاغل رشته IT شما بیشتر با تکنیک، کارهای عملی و دانش سروکار دارید اما در در مشاغل رشته اقتصاد غالبا مشغول مسائل تئوری و تحلیلات خواهید بود.
اما در جنبه درآمد و بازار کار باید خدمت شما عرض کنم که در مشاغل IT وضعیت بهتری وجود دارد. مخصوصا در کلان شهر ها. این وضعیت بهتر شامل تعداد فرصت های شغلی و درآمد حاصل از میانگین آن ها می شود. زمانی که شما برای مثال یک برنامه نویس می شوید و در حیطه نرم افزار شروع به فعالیت می کنید، فرصت های شغلی بسیاری هستند که از شما استقبال می کنند. اما یک تحلیل گر بازار بورس این سهولت را برای پیدا کردن کار ندارد.
اما گذشته از این مسائل شما به این نکته دقت نمایید که در اشتغال این علاقه است که حرف اول را می زند. زمانی که شما به کاری علاقه نداشته باشید هر چند در آن دارای دانش بالا و سابقه کاری مناسبی باشید، باز هم خیلی زود خسته و بی انگیزه جلوه می دهید. که این خود تاثیرات به مراتب منفی چه در محیط کار و چه در زندگی برای شما خواهد داشت. پس برای انتخاب فیلد کاری اول به علاقه خود اولویت دهید.
بهتر است نگاهی اجمالی به مشاغل دو رشته داشته باشیم.
در ابتدا مشاغل حوزه IT را بررسی نماییم:
1. نرم افزار: در این زمینه خود فیلد های کاری متفاوتی وجود دارد که شاید بتوان گفت برنامه نویسی و تولید نرم افزار در آن سرآمد باشد. اما دیگر مشاغل مانند تحلیل نرم افزار، مدیریت پروژه های نرم افزاری، مدیریت پایگاه های داده و ... از دیگر مشاغل این فیلد هستند.
2. سخت افزار: این فیلد کاری فرصت های شغلی کم تری نسبت به نرم افزار دارد. اما از نظر نیروی کار نیز تعداد کمتری را به خود می بیند. پس با هم جای نگرانی برای پیدا کردن کار نخواهید داشت.
3. شبکه: این مورد در چند وقت اخیر رشد بسیاری را داشته و شیب آن هم در حال افزایش است. پس آینده خوبی را به خود خواهد دید. همچنین نکته مثب در این مورد این است که دوره های چند ماهه برای مثال 6 ماهه وجود دارد که دانش شما را از صفر به حد باز کار می رساند. پس اگر می خواهید از صفر شروع کنید و در زمان کم به کار دست یابید گزینه مناسبی است.
در ادامه مشاغل حوزه اقتصاد را بررسی نماییم:
1. تحلیلگر فروش و بازار: فرصت های شغلی قابل قبولی دارد. غالبا شرکت ها و کارخانه ها هر کدام تیم فروش دارند.
2. تحلیلگری بازار سرمایه: بازار کاری بکری دارد و به طبع از آن آینده ای روشن.
3. مشاور کسب و کار: شاید بتوان گفت در ایران هنوز ابتدای راه است و این فرهنگ هنوز جا افتاده نشده است که تاثیر مشاور کسب و کار غیر قبل انکار خواهد بود.
4. روزنامه نگاری و نویسندگی: موردی جذاب است برای علاقه مندان به تحقیقات و نویستدگی اما غالبا بازار کاری پردرآمدی ندارد.
5. نمایندگی بیمه و کارگزاری های بورس: این مورد کاملا بستگی به شرای شما می تواند متفاوت باشد و جای صحبت دارد.
6. خدمات آموزشی و پژوهشی: بیشتر به عنوان شغل دوم می توان به آن نگاه کرد و از این حیث گزینه مناسبی خواهد بود.
به عنوان جمع بندی خدمت شما عرض کنم که اگر به تعدد فرصت های شغلی، میزان درآمد و آینده کار و ضمانت شغلی فکر می کنید، از بین این دو گزینه مشاغل حوزه IT مناسب تر هستند. اما باز هم می گم که علاقه و دیگر شرایط را هم مد نظر قرار دهید و سپس تصمیم نهایی تان را اتخاذ نمایید. در صورتی که به مشاوره تخصصی تر نیاز دارید از مشاوره تلفنی کسب و کار شغل نت استفاده نمایید.
پیروز و موفق باشید