نکات کلیدی از انتخاب رنگ برای کسب و کار تان
انتخاب رنگ برای کسب و کار از اهمیت بالایی برخوردار است. در این نوشتار ۳ نکته کلیدی از انتخاب رنگ برای کسب و کار مطرح شدهاست.
وقتی تصمیم می گیرید که یک کسب و کار جدید و یک استارت آپ راه اندازی کنید یا نسبت به انواع و اقسام موضوعات مختلف درراهاندازی شرکت نوبنیاد خود تصمیمگیری میکنید خیلی چیزها هست که باید به آنها فکر کنید. شما به فضای اداری، کارمند، طرح کسب و کار، استراتژی مناسب برای جذب سرمایه و خیلی چیزهای دیگر نیاز خواهید داشت. اما از جمله چیزهای دیگری که باید برای کسب و کار جدید خود انتخاب کنید لوگو است. در این فرآیند باید وقتی را نیز به انتخاب رنگ برای کسب و کار و شرکت نوبنیاد خود اختصاص دهید.
در ادامه نکاتی را از نظر خواهید گذراند که هنگام انتخاب رنگ سازمانی شرکت نوبنیاد خود باید مد نظر قرار دهید.
۱. چه رنگی باشیم، مسئله این است
به گفتهی اوربیت مدیا «لازم است پیش از هر چیز به این درک برسیم که رنگ اهمیت دارد. شاید در پس ذهن خود فکر کنید رنگ لوگو و یا وبسایت چه ربطی به کسب و کارتان دارد. اما واقعیت با این تصور نادرست فاصلهی زیادی دارد».
به گفتهی کیس متریکس «خیلی اهمیت دارد که در نظر داشته باشیم مصرفکنندگان هنگام خرید، به ظاهر و رنگ بیشتر از عوامل دیگر اهمیت میدهند». به علاوه، ۸۵ درصد از مصرف کنندگان، رنگ را دلیل اصلی خرید خود عنوان میکنند.
به همین علت است که باید پیش از آنکه وارد گود شوید و صرفاً از روی سلیقهی شخصی در مورد لوگو یا طراحی وبسایت خود تصمیم بگیرید، در مورد رنگهای سازمانی خود خوب فکر کنید و به انتخاب رنگ برای کسب و کار خود بپردازید.
۲. رنگها را بشناسیم
رنگ روی خلق و خو و حال و هوای انسان تأثیر زیادی دارد. به همین دلیل است که رنگهای انتخابی شما باید بازتاب دهندهی برند و در صورت امکان شخصیت سازمانی کسب و کار شما باشند. برای مثال اگر یک بنگاه اقتصادی راهاندازی میکنید، رنگهای انتخابیتان باید با رنگهای یک فروشگاه قطعات رایانه متفاوت باشند.
تجزیه و تحلیل مختصری که از رنگهای مختلف در ادامه میخوانید، برای مخاطب عام نوشته شده است و ممکن است در مناطق مختلف دنیا برداشتهای متفاوتی از آنها وجود داشته باشد.
قرمز:
رنگ قرمز کاربردهای متعددی دارد. قرمز میتواند به معنای «توقف» باشد و اغلب برای انتقال آنلاین این پیام با دکمههای بزرگ و روشن به کار گرفته میشود. این رنگ میتواند نمادی از عشق و یا رویدادهایی مثل نوروز یا کریسمس نیز تلقی شود. بسیاری از شرکتهای ارائه دهندهی فست فود نیز از رنگ قرمز استفاده میکنند چون اعتقاد دارند باعث تحریک احساس گرسنگی در فرد میشود.
نارنجی: رنگ نارنجی برای برخی افراد نشانهی گرما و خوشبینی است. برخی دیگر نیز آن را رنگی تهاجمی تلقی میکنند. شرکت بازاریابی دیجیتال Unbounce زمانی با صراحت اعلام کرد یک دکمهی بزرگ نارنجی رنگ، برای تبدیل بازدید کنندههای وبسایت به خریدار، بهترین عملکرد را دارد. نمیتوان صحت این ادعا را به این راحتی بررسی کرد اما شاید بد نباشد رنگ نارنجی به کار رفته در لوگوی آمازون، و دکمهی نارنجی رنگ خرید سریع این وبسایت را مد نظر داشته باشید.
زرد:
خیلیها بر این عقیدهاند که زرد الهام بخش خلاقیت است. این رنگ تا حدودی میتواند رنگ آزاردهندهای باشد، بنابراین شاید بهتر باشد با احتیاط از آن استفاده شود.
سبز: رنگ سبز به معنای «حرکت» است و به عنوان نماد پول نیز میتواند مورد استفاده قرار بگیرد. برای مثال اگر در حال تهیه و تدارک یک دورهی کسب درآمد اینترنتی هستید، استفاده از رنگ سبز در طراحی وبسایت و لوگوی خود را میتوانید مد نظر قرار دهید. مباحث محیط زیستی نیز به صورت طبیعی با رنگ سبز ارتباطی ذاتی دارند.
آبی:
اگر شک دارید، به سراغ رنگ آبی بروید. چون آبی حس اعتماد و دلگرمی با خود به همراه دارد. به همین دلیل است که تا این حد برای طراحی وبسایت شرکتها مورد استفاده قرار میگیرد. از آن برای نشان دادن هوای سرد و اقیانوس نیز میتوان استفاده کرد.
بنفش:
اگر محصول یا خدماتی ارائه میکنید که قرار است به افراد آرامش ببخشند، استفاده از رنگ بنفش را مد نظر قرار دهید. بسیاری از محصولات آرایشی و ضد پیری به همین دلیل روی وبسایت خود از رنگ بنفش استفاده میکنند.
صورتی:
رنگ صورتی رنگی دخترانه است. اگر جامعهی هدف شما را بانوان یا خانمهای جوان تشکیل میدهند، میتوانید از رنگ صورتی به عنوان تم اصلی خود استفاده کنید. با این حال نمیتوان گفت این رنگ اختصاصاً زنانه است؛ گاهی اوقات میتوان آن را القا کنندهی احساس آرامش نیز در نظر گرفت.
سفید: در خیلی از فرهنگهای دنیا سفید نماد خلوص و پاکی است. برای خلق حسی شرکتی و رسمی، سفید در کنار آبی رنگ بسیار مناسبی به شمار میرود.
سیاه:
جای تعجب نیست که مشکی نقطهی مقابل رنگ سفید در نظر گرفته میشود و اغلب به عنوان نماد بدیها و تاریکیها مورد استفاده قرار میگیرد. با این حال، روی برخی وبسایتهای خاص برای بازاریابی محصولات لوکس نیز از آن استفاده شده است.
معانی و مفاهیم هر رنگ را به طور کامل بررسی کنید و در طراحی لوگو و وبسایت خود از «روانشناسی رنگ» بهره بگیرید. اطمینان حاصل کنید رنگهایی که انتخاب میکنید با استراتژی بازاریابیتان هماهنگی دارد.
۳. فرهنگ مناطق مختلف را از یاد نبرید
ما در بافتار یک اقتصاد جهانی زندگی میکنیم. در نتیجه، شاید قصد داشته باشید وارد بازار جهانی شوید. اگر اینطور است، رنگهای خود را بسیار محتاطانه انتخاب کنید. برای مثال، همانطور که گفته شد سفید در بسیاری از نقاط دنیا از جمله امریکای شمالی نماد خلوص محسوب میشود. اما در چین نماد مرگ است. این در حالی است که در برزیل، رنگ بنفش نماد مرگ به شمار میرود.
اینجاست که اوضاع کمی پیچیده میشود. بازار شما هر جا که باشد، باید ببینید رنگها در آن بازار به خصوص چه تأثیری روی مخاطب میگذارند. به یاد داشته باشید که ارائهی وبسایتی که برای مردم نقاط مختلف دنیا به رنگهای متفاوتی دیده میشود هیچ ایرادی ندارد. این یکی از سرمایه گذاریهایی است که میتوانید روی بازاریابی خود انجام دهید.
جمع بندی
رنگها خیلی بیشتر از آنچه اغلب کارآفرینان و شرکت نوبنیاد ها تصورش را میکنند اهمیت دارند. اطمینان حاصل کنید برای تدارک طیف رنگ وبسایت و لوگوی خود، تلاش لازم را به کار میگیرید.