فرق اساسی بین محتوانویسی (content writing) و کپی رایتینگ (copy writing) در هدف آنها از نوشتن نهفته است. کپی رایتینگ یا نوشتن متون تبلیغاتی بیشتر به‌عنوان ابزاری برای نوشتن در حوزه تبلیغات و بازاریابی مورداستفاده قرار می‌گیرد. هدف از محتوانویسی جلب نظر و سرگرم کردن مخاطبان آنلاین است تا آنها زمان بیشتری را در وب سایت‌ها صرف کنند و نتیجه این کار چیزی جز تعامل بهتر مخاطب بانام تجاری نخواهد بود.

کپی رایتینگ چیست؟

کپی رایتینگ در حقیقت به نوعی محتوانویسی را نیز شامل می‌شود ولی در یک فرم جذاب تر که بتواند به سرعت نظر مخاطب را جلب کند. توجه کنید که کپی رایتینگ وظیفه بزرگ‌تری دارد و این وظیفه چیزی نیست جز ارائه ارزش واقعی نام تجاری کالا یا سرویسی که ارائه می‌دهید.

تفاوت کپی رایتینگ با محتوانویسی در چیست؟

محتوانویسی

محتوانویسی وسیله‌ای برای تولید محتوای ارزشمند با اهداف خاص می‌باشد این اهداف می‌تواند مواردی همچون کسب‌وکار و بازاریابی و به طور کلی امور تجاری را نیز شامل شود. در حقیقت از آن برای جذب خریداران بالقوه و آشنا کردن آنها با محصولات و سرویس‌های یک نام تجاری استفاده می‌شود.

محتوانویسی وسیله‌ای برای بازاریابی محتواست

این نوع از تولید محتوا برای ایجاد محتوایی مورداستفاده قرار می‌گیرد که بتواند به‌خوبی در راستای فروش حرکت کند. به‌بیان‌دیگر کمک می‌کند شما بازاریابی نام تجاری خود را انجام دهید. این محتوای خوب باید مخاطبان خاصی را هدف قرار دهد و بتواند به اهدافی که برای آن تعیین‌شده است نزدیک شود.

در قسمت زیرین چند راهکار برای تولید یک محتوای خوب در حوزه بازاریابی برای شما آورده شده است:

۱.سعی کنید محتوای خود را با المان‌های صحیح بنویسید. به‌عنوان‌مثال، اهداف و ساختار…

۲.ماهیت محتوای شما باید به گونه‌ای باشد که بتواند تجربه خوبی برای خواننده ایجاد کند.

۳.محتوای خود را صریح و شفاف بیان کنید.

۴.استدلال‌های قوی استفاده کنید.

۵.میان محتوایتان و مخاطبان اعتماد ایجاد کنید.

اگر جملاتی در مورد نام تجاری می‌نویسید سعی کنید از زبان و کلام صریح استفاده کنید زیرا این کار باعث ارتباط سریع شما با مخاطبان می‌شود. هر کجا که نیاز به شرح دادن بیشتر باشد سعی کنید جزییات بیشتری را بیان کنید. هیچ‌گاه این طرز فکر را نداشته باشید که مردم به صورت خودکار حرف شما را می‌فهمند ولی بااین‌حال سعی کنید از بیان ساده و سطح پایین نیز اجتناب کنید.

کپی رایتینگ

نوشتن نسخه به منظور تبلیغات یا بازاریابی است.که به منظور متقاعد کردن کسی که برای خرید یک محصول، و یا تحت تاثیر قراردادن باور‌های افراد می‌باشد

کپی رایتینگ ابزاری است که می‌توان به‌وسیله آن محتوایی باارزش را در زمان اندک و به هدف توسعه نام تجاری و برند تولید کرد. هدف و مأموریت نهایی کپی رایتینگ در حقیقت فروش یک ایده هست و برخلاف آن هدف اصلی محتوانویسی کمک به فروش برند است و بیشتر برای کمک به مخاطبان برای فهم یک نام تجاری و ایجاد علاقه‌مندی نسبت به آن مورداستفاده قرار می‌گیرد.

در گذشته کپی رایتینگ یکی از بخش‌های تبلیغات محسوب می‌شد. اما امروزه برای ایجاد تعامل و فروش مؤثرتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. سئو کپی رایتینگ شامل استفاده از عبارات هدف برای جست‌وجو می‌شود، این کار به بهینه‌سازی شما کمک می‌کند و باعث می‌شود عملکرد بهتری در موتورهای جست‌وجو داشته باشید.

کپی رایتینگ برای برندینگ بسیار مهم است.

بهترین دلیلی که برای استفاده از این روش دارید باید برندینگ باشد. این روش زمانی که برای برندینگ مورد استفاده قرار گیرد شانس بیشتری برای موفقیت خواهد داشت. برندینگ به این معناست که به مخاطبان بگویید چرا نام تجاری یا برند شما اهمیت دارد.

به مانند محتوانویسی مطالب شما باید به گونه‌ای باشد که نظر مخاطبان را به خود جلب کند، اما در اینجا باید پا را کمی فراتر گذاشته و علاوه بر جلب توجه مخاطب، آنها را به انجام کار عملی در راستای هدفتان تشویق کنید.

خصوصیات کپی رایتینگ

این روش قدرت تعامل با مخاطب را داراست و این مسئله دقیقا دلیل اصلی محبوبیت روزافزون آن است. برای داشتن یک کار خوب در این زمینه باید به برخی خصوصیات آن خوب توجه کرد. شما به وسیله محتوی‌تان در حقیقت برای مخاطبان یک تجربه ایجاد می‌کنید و کپی رایتینگ برای هر چه بهتر شدن این تجربه می‌تواند بسیار موثر باشد.

در قسمت زیرین تعدادی از بایدها و نبایدها برای داشتن یک کپی رایتینگ مؤثرتر برای شما ذکرشده است:

۱. عناوین جذاب انتخاب کنید.

۲. از کلمات و عبارات واضح استفاده کنید و شفاف سخن بگویید.

۳. سعی کنید با محتوایتان با مخاطب صحبت کنید.

۴. محتوایتان به‌گونه‌ای باشد که مخاطب را به انجام کار عملی تشویق کند.

۵. محتوای شما باید بتواند اعتبار برند شمارا ارتقا دهد.

۶. از باشکوه بودن پرهیز کنید.

۷. از کهنه بودن، نامفهوم بودن، فنی بودن سخنان و لحن عامیانه اجتناب کنید.

۸. کلمات ساده به کار ببرید، مخاطبان خود را با کلمات دشوار و گیج‌کننده سردرگم نکنید.

آیا ما نیز باید از کپی رایتینگ استفاده کنیم؟

مطمئناً شما نمی‌توانید تنها از محتوانویسی استفاده کنید و فقط بر روی بازاریابی محتوا تمرکز کنید. این کار خیلی مفید نخواهد بود و در درازمدت برای رسیدن به اهداف فروشتان حتماً نیازمند استفاده از کپی رایتینگ در کنار محتوایتان هستید.

تقابل محتوانویسی و کپی رایتینگ

اساساً فرق این دو بیشتر در اهدافشان برای اطلاع‌رسانی نهفته است. شما به‌وسیله محتوانویسی سعی دارید اطلاعاتی را به مخاطبان خود انتقال دهید، اما در کپی رایتینگ قصد شما آشکارسازی بزرگی‌های نام تجاری هست.

کپی رایتینگ همه چیز نیست.

کپی رایتینگ همه چیز نیست.بله درست است کپی رایتینگ همه چیز نیست، به این دلیل این حرف را می‌زنیم چون ما فقط برای تبلیغات و اهداف برندینگ اینجا نیستیم. تمرکز کردن روی یک روش بدون توجه به دیگری ایده خوبی به نظر نمی‌رسد. این کار به این دلیل ممکن است کارآمد نباشد که شما همیشه فروش نخواهید داشت.

هر چه شما در کلماتتان قصد فروش داشته باشید، مخاطبانتان بیشتر از شما دور می‌شوند. هیچ‌کس علاقه ندارد که پیوسته به او چیزی فروخته شود. امروزه خریداران می‌خواهند به‌خوبی درک کنند که شما چیزی به آنها می‌گویید. بدون استفاده از روش درست ارتباطی نمی‌توانید ارتباط مؤثری برقرار کنید و قطعاً در ایجاد اعتبار برای نام تجاری‌تان به مشکل برمی‌خورید.

دقت کنید، زمانی که شما محتوایی برای یک وب‌سایت می‌نویسید، هدفتان فقط نباید بودن در موتورهای جست‌وجو باشد. حتماً به خاطر داشته باشید نباید پیوسته درباره هدف اصلی‌تان که فروش به آن‌هاست صحبت کنید، زیرا در این صورت آنها به‌راحتی شمارا پس خواهند زد.

محتوانویسی را نادیده نگیرید

بازاریابان این مفهوم را به خوبی فهمیده‌اند که امروزه خریداران بخش بزرگ‌تری از بازاریابی را به خود اختصاص می‌دهند، زیرابه خاطر روندهای رقابتی و دشوار بازاریابی، مخاطبان باهوش‌تر شده‌اند و می‌دانند به‌راحتی می‌توان در فضای محتوای خاصی را یافت. امروزه خریداران تحقیقات جامعی را انجام می‌دهند و برای استفاده از سایت‌ها دقت کافی را به کار می‌بندند.

کارهایی که لازم است انجام دهید:

۱. محتوانویسی شما باید قوی باشد، سعی کنید ساختار آن را در بهترین شرایط نگه‌دارید زیرا تمام اهداف تجاری‌تان به آن وابسته است.

۲. هرکدام از روش‌های بالا را که انتخاب می‌کنید، هدف نهایی شما چیزی جز ارتقای جایگاه برند شما نباید باشد.

۳. با بازار وارد رقابت نشوید و سعی کنید محتوای غیر مقایسه‌ای به مخاطبان ارائه دهید.

۴. تمرکز خود را بر روی مشکلات مخاطب بگذارید و تقدم را به فروش مستقیم ندهید.

نکته کلیدی

این دو در کنار هم برای شما موفقیت را به ارمغان خواهند آورد. کلمات مؤثرترین ابزار برای ارائه آنلاین برند شماست. هردوی روش‌های گفته‌شده برای برندینگ و بازاریابی شما مؤثر خواهد بود. شما باید هردوی این‌ها را به شکل مؤثری باهم ترکیب کنید و از آنها برای اهدافتان استفاده کنید.